Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Insprekers over sportzaal aan de Sportlaan: 'Gas erop!'

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: dinsdag 4 december 2018 21:47

Foto: Signbiblio


Twee insprekers hebben dinsdagavond tijdens een commissievergadering in Maassluis de politiek opgeroepen om nu eens werk te gaan maken van een sportzaal aan de Sportlaan. Hoewel een aantal omwonenden de sportzaal niet ziet zitten, willen het Lentiz Reviuslyceum en basketbalvereniging Green Eagles liever vandaag dan morgen sporten aan de Sportlaan.

Docent lichamelijke opvoeding Paul Boelaars van het Reviuslyceum zei dat leerlingen nu meer dan 1.500 meter moeten afleggen voordat ze bij een sportzaal zijn. Wat hem betreft, is het dan ook 'gas erop'. Hij wijst erop dat er nu veel onderwijstijd verloren gaat. Op dit moment sporten de leerlingen van de middelbare school bij de gymzalen van IKC het Startpunt, IKC de Kindertuin en de Lentiz Revius MAVO.

De andere inspreker, Richard Otto van basketbalvereniging Green Eagles, hoopt dat de raad ditmaal voor sportverenigingen kiest boven de omwonenden. "Het is inmiddels al twee jaar geleden dat we hebben ingestemd met het plan om te verhuizen naar de Sportlaan." Nu zit de club nog in een gebouwtje aan de Haydnlaan, maar dat voldoet niet meer aan eisen van de basketbalbond.

Volgens wethouder Gerard van der Wees wordt er hard aan de plannen voor een nieuwe sportzaal gewerkt. Maar de raad en de insprekers zullen toch echt moeten wachten op het raadsvoorstel. Wel kon de wethouder al aangeven dat het de bedoeling is dat de zaal wat groter wordt dan normaal, namelijk 32 bij 28 meter, een zogeheten sportzaal plus.

Er werd ook nog gesproken over het buiten gebruik stellen van de sportzaal aan de Parkietstraat en de vervanging van de sportzaal aan de Haydnlaan. Wethouder Van der Wees gaf aan, in antwoord op vragen van Maassluis Belang-raadslid Aad Solleveld, dat hij wil laten onderzoeken of er een nieuwe zaal kan komen op het grasveld bij de Chopinstraat, die beide zalen zou kunnen vervangen.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
greve
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS