Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Installatiebedrijf nodigt 600 scholieren uit voor techniekles

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: woensdag 12 september 2018 16:05


Het aantal vacatures in de technieksector stijgt iedere dag meer en meer. Vooral jongeren zijn hard nodig, omdat het beroep vergrijst. Voor installateur Henk Boerma uit 's-Gravenzande reden het tij te keren.

Hij nodigt deze week honderden scholieren uit voor technieklessen op zijn bedrijf en dat van collega's. Watertechniek, licht- en geluidstechniek, metaaltechniek, de wereld van beveiligingscamera's. De leerlingen krijgen er deze week van alles over mee.


Deze woensdagmiddag waren leerlingen van ISW Sweelincklaan uitgenodigd om te proeven aan het vak. "Zij moeten nog een keuze maken welke richting zij op gaan", vertelt Henk. Door ze enthousiast te maken voor de sector hoopt hij dat de leerlingen een toekomstige carrière in de techniek bewandelen.

En dat lukt. De leerlingen zijn razend enthousiast en kunnen er geen genoeg van krijgen. Ook wiskundedocent Cees de Hoog omarmt deze middag van harte. "Wij moeten met de klassen bedrijven in om kennis te maken. Dit is een perfecte manier". 

Initiatiefnemer Henk Boerma liet ook een grote bus aanrukken waar vele proefjes gedaan kunnen worden. Hij krijgt nu al vragen van docenten en leerlingen om de lessen volgend jaar weer te organiseren. Hij ziet de leerlingen met een voldaan gevoel vertrekken en is positief over de toekomst."Als er maar 10 van de 600 scholieren de techniekkant opkomen, dan zijn we al blij". 


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS