Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Introductie in Westland van hardlopen voor gehandicapte kinderen

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: donderdag 8 augustus 2019 14:10

Foto: Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind-NSGK


Atletiekvereniging Olympus '70 in Naaldwijk wil op korte termijn het zogeheten RaceRunning in Westland introduceren. Deze sportactiviteit is bedoeld voor kinderen en jongeren met een lichamelijke beperking, waarbij zij gebruik maken van een bijzondere driewielloopfiets en onder meer een speciale steun voor de borst.

Bestuurslid Niko Zuidema van Olympus '70 laat desgevraagd weten dat de vereniging van diverse kanten benaderd is. Het gaat daarbij niet alleen om de kring van ouders van gehandicapte kinderen en een beweegcoach van de gemeente Westland. "Ook de vereniging Haag Atletiek heeft het bij ons aangekaart. Die club krijgt al enige tijd aanmeldingen uit het Westland, maar kent een wachtlijst", aldus Zuidema.

RaceRunning is bedacht door een fysiotherapeut in Denemarken en wordt inmiddels door zo'n dertig atletiekverenigingen in Nederland aangeboden. Deze activiteit valt onder atletiek (en niet onder wielersport), omdat elke verplaatsing met de zogeheten RaceRunner een loopbeweging vraagt.

Olympus '70 is binnen en buiten de club op zoek naar mensen die deze tak willen helpen opzetten. Het gaat daarbij niet alleen om trainers, maar ook om mensen die contacten onderhouden met ergotherapeuten en fysiotherapeuten en een materiaalteam voor afstelling van en onderhoud van de RaceRunners.
Wie wil meehelpen, kan contact zoeken met Niko Zuidema via tc-baanatletiek@olympus70.nl


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS