Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

ISW begint in 2020 met montessorionderwijs

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: dinsdag 21 mei 2019 09:49

Foto: ISW


Scholenkoepel ISW begint in het schooljaar 2020/21 met het aanbieden van montessorionderwijs op mavo-, havo- en vwo-niveau. Daarmee gaat een belangrijke wens van een groep ouders van Westlandse basisschoolleerlingen in vervulling.

Tot nu toe moeten kinderen voor zogeheten 'vernieuwend onderwijs' naar Rotterdam of Den Haag, maar dat is te ver fietsen voor de leerlingen. Er is wel al een vorm van vernieuwend voortgezet onderwijs in Westland, onder meer op de ISW-scholengemeenschap, maar die vinden de ouders niet goed genoeg: "Daar is de leraar nog steeds iemand die vooral zendt en zegt wat je moet doen, terwijl wij een leraar willen die een begeleider is en de leerling veel meer zelf onderzoekt", zo legde ouder Lin Borsboom eerder uit.

Per augustus 2020 komt daar dus verandering in. ISW begint dan met twee eersteklassen op montessoriniveau. Op welke school dat gaat gebeuren, is nog niet besloten. ISW Hoogeland in Naaldwijk zou een logische locatie zijn, omdat daar nu al mavo-, havo- en vwo-onderwijs wordt aangeboden, "maar het zou ook een combinatie kunnen zijn van de locaties Gasthuislaan en Sweelincklaan in 's-Gravenzande", zegt communicatiemedewerkster Winnie Lijmbach van ISW.

Komend schooljaar gebruikt ISW om het onderwijs in te richten op deze nieuwe onderwijsvorm.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS