Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Jesse de Jong nieuwe fractievoorzitter van D66 Maassluis

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: maandag 26 augustus 2019 22:58

Foto: Jesse de Jong


Jesse de Jong wordt de opvolger van Justin Doekhi voor D66 in de Maassluise gemeenteraad. Naast raadslid is hij ook automatisch fractievoorzitter. Maandagavond werd de jongste (24) aankomend fractievoorzitter van de stad tijdens een borrel allereerst voorgesteld aan de leden.

De Jong is al jaren betrokken bij de partij. Als 17-jarige schreef hij al mee aan het verkiezingsprogramma van 2014. Als leider van de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 en daarna als secretaris van de nieuwe fractie heeft Jesse laten zien dat hij zijn weg in het gemeentehuis en de stad kent.

D66 maakt inmiddels ruim een jaar deel uit van de coalitie. Grote wijzigingen in de opvattingen van de partij zijn niet te verwachten omdat de Jong meeschreef aan het programma van 2018 en de D66 standpunten later ook mee zijn genomen in het coalitieakkoord. Hij staat daar dan ook helemaal achter.

De nieuwe fractievoorzitter van de eenmansfractie is opgegroeid in Maassluis en woont daar nu samen met zijn vriendin. Na een studie politicologie in Leiden werkt hij nu bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Tijdens de raadsvergadering van 17 september zal hij worden geïnstalleerd als raadslid van Maassluis.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS