Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Jutta Leerdam plaatst zich ook op de 1.000 meter

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: zondag 3 november 2019 17:31

Foto: Schermafdruk NOS-NPO


Schaatsster Jutta Leerdam heeft zich na haar kwalificatie op de 500 meter ook geplaatst voor de wereldbekerwedstrijden op de 1.000 meter. De 20-jarige 's-Gravenzandse deed dat zondagmiddag tijdens het World Cup Kwalificatietoernooi in Heerenveen.

De eerste vijf op elke afstand plaatsen zich voor het wereldbekertoernooi. Leerdam, die op de 1.000 meter de strijd moest aanbinden met de in topvorm verkerende Jorien Termors, werd in het eindklassement vierde, in 1.15.48.

Dione Voskamp uit De Lier, een pure sprintster, moest zich op de 1.000 meter gewonnen geven. Zij reed overigens een goede race na een snelle opening. De 22-jarige Voskamp finishte in 1.16.68. Dat is tot op de honderdste van een seconde gelijk aan het persoonlijk record dat zij op 12 oktober reed in het Duitse Inzell. Zoals zaterdag gemeld, mag zij wel haar debuut maken op de 500 meter in de wereldbeker.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS