Archief

Kerstparade in Efteling-stijl

In Hoek van Holland wordt zaterdag 15 december een parade gehouden in Efteling-stijl. Zo'n veertien versierde wagens doen aan de optocht mee. Het evenement wordt georganiseerd door de stichting Waardevol Hoek van Holland. Die is al maanden bezig met een eigen praalwagen gebaseerd op de attractie Droomvlucht.

Remco de Waard is de grote aanjager van de stichting en is helemaal gek van de Efteling. Hij heeft een abonnement op het pretpark in Kaatsheuvel en vindt de manier van bouwen daar geweldig. "Alles is daar scheef gebouwd en je kunt er uren rondlopen en steeds zie je er weer iets nieuws", aldus de fan.

Remco bedenkt alles en zijn rechterhand Wim Reimerink voert het meeste uit. Wim heeft veel vrije tijd en is dagelijks in de hobbykas bezig. Het is de bedoeling dat alle onderdelen zwevend in een kar hangen. Alle attributen geven licht en worden ook nog eens uitgelicht. De Droomvlucht van Remco en Wim is gemaakt van emmers, papier-maché, pionnen en heel veel lijm en nepsneeuw.

De kerstparade begint zaterdag om zeven uur bij het terrein van HVC'10 en eindigt op het Brinkplein waar ook een overdekte kerstmarkt is.