Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Kinderopvang 't Molentje per direct gesloten

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: dinsdag 15 oktober 2019 16:51

Foto: Dennis van Schie


Kinderopvang ‘t Molentje in Wateringen is begin deze maand per direct gesloten. Maar wat er precies speelt, is voor de buitenwereld onduidelijk. Ouders hebben een brief ontvangen waarin staat dat de situatie op de crèche voor de kinderen niet langer veilig is. De directeur van het kinderdagverblijf wil niets zeggen.

De gemeente Westland bevestigt dat de GGD bezig is met een onderzoek naar de situatie op de opvang. "Daaruit moet blijken wat er precies aan de hand is," aldus een woordvoerder van de gemeente. De GGD stelt desgevraagd nog niets over de inhoud te kunnen zeggen.

De geruchtenmolen draait ondertussen overuren. Zo zouden acht leidsters in korte tijd aangekondigd hebben de opvang te verlaten. Wat de reden is van hun plotseling vertrek, blijft gissen. Kinderopvangcentra in de directe omgeving geven wel aan dat zij de afgelopen tijd veel kinderen van ’t Molentje hebben 'overgenomen'. Maar ook zij weten niet precies wat er aan de hand is.

't Molentje zat gevestigd in de ene helft van de karakteristieke boerderij Nieuw Zuiderveld op de rand van Wateringen. De andere helft van de boerderij wordt gebruikt door de Zorgtuinderij van Pieter van Foreest, waar vooral ouderen gebruik van maken. Jong en oud onder één dak in een huiselijke sfeer, was het concept.

Ook Pieter van Foreest is verbaasd over het plotselinge vertrek van 't Molentje. "Van de ene op de andere dag kwamen er geen kinderen meer," aldus een medewerker. Wat er met het leegstaande deel van de boerderij gaat gebeuren is nog onbekend.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS