Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Kluswoningproject 's-Gravenzande niet alleen op jongeren gericht

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: donderdag 30 juni 2016 16:30

Foto: Fred van der Ende


Het eerste Westlandse kluswoningproject - in de oude Prins Willem-Alexanderschool aan de Sand Ambachtstraat in 's-Gravenzande - is zeker niet alleen gericht op jonge mensen. Dat is de opvatting van Marnix Norder, voormalig wethouder in Den Haag, die zich de laatste jaren heeft toegelegd op de begeleiding van dit soort projecten.

Omdat het complex op 'kruipafstand' van het centrum van 's-Gravenzande staat, is het een levensloopbestendig project en daarom gericht op diverse doelgroepen, waaronder ook creatieve ouderen, verklaart Norder. 

Want creatief moet je wel een beetje zijn: je moet onder meer zelf de tekening van je woning (laten) maken en zelf de muren zetten. De onderneming van Norder, Steenvlinder, zorgt voor de kabels en de leidingen in het voormalige schoolgebouw. Het plan omvat zestien woningen. Het instapbedrag voor deelnemers is circa 50.000 euro.

Motie uit 2014
Met dit project geeft het Westlandse college van B en W uitvoering aan een motie die in november 2014 was ingediend door LPF-fractievoorzitter Dave van der Meer. De motie was bedoeld om starters de kans te geven op een eigen woning in met name beschikbaar komende gebouwen van de gemeente. Het is verder de bedoeling dat aan aspirant-kopers van een kluswoning een stimuleringsbijdrage van maximaal 5.000 euro per woning in het vooruitzicht wordt gesteld.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS