Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Koninklijke Marechaussee neemt burgers aan voor grenscontrole

Door: Kyra Moor

Gepubliceerd op: woensdag 4 december 2019 16:06

Foto: WOS


De Koninklijke Marechaussee is op zoek naar burgers die aan de slag gaan bij grenscontroles in havens, onder andere die in Hoek van Holland. Op vliegvelden bestaat deze werkvorm al een tijd, maar ook op havens is meer bezetting nodig. Het flexibel inzetten van dit soort werknemers verlaagt de werkdruk voor de Marechaussee.

Burgers die aan het werk gaan in de havens worden eerstelijns grenswachters en worden ingezet op tijden en locaties waar extra bezetting nodig is. "Zij doen controle en als daarbij bijzonderheden worden aangetroffen, wordt dat onderzoek overgedragen aan de Marechaussee. Die voert dan een tweedelijns controle uit", weet Marvin van den Engh van de Koninklijke Marechaussee.

Wie op de functie wil solliciteren moet wel rekening houden met een aantal dingen. Zo worden sollicitanten eerst gekeurd en wordt er een veiligheidsonderzoek gehouden. Vervolgens volgt er een (betaalde) duale opleiding die ongeveer vier maanden duurt. De werving van nieuwe werknemers is al begonnen, de vacature is online te vinden. De eerste opleiding start in het eerste kwartaal van 2020.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS