Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Kunstwerk van oude fietsen in 't Kraaiennest

Door: Jim Gardien

Gepubliceerd op: dinsdag 9 mei 2017 15:09

Foto: Artist impression


De Japanse kunstenaar Kouji Ohno legt komende donderdag de eerste hand aan een groot kunstwerk dat geplaatst wordt in recreatiegebied 't Kraaiennest in Maasland. Daarmee wordt de start ingeluid van het project Land Art Midden-Delfland, waarmee meer kunst in de polder moet verrijzen om aandacht te vragen voor de kwaliteit van het landschap.

Naast de mensfiguur, die in 't Kraaiennest komt te staan, laat een tweede beeld de omtrek van deze figuur zien, 'als een silhouet in de mist'. Dat tweede beeld krijgt een plaats in Delft bij Land Art Delft. De twee beelden passen in elkaar en vormen samen een gesloten vlak. Dat moet symbool staan voor de kades in de polders en de verbinding tussen stad en land.

De inspiraties voor het kunstwerk van Kouji Ohno zijn het polderlandschap, de dijken, de silhouetten in de mist. Maar speciaal de vele fietsen die uit de grachten en vaarten worden gedregd, ziet de kunstenaar als het verborgen verhaal van de polder. Vandaar dat het kunstwerk volledig zal bestaan uit oude fietsen.

Samenwerking
Het project is een samenwerking van gezamenlijke culturele organisaties uit Midden-Delfland, Stichting Land Art Delft en de Japanse kunstenaar Kouji Ohno. Volgens hen is het een experiment om na te gaan hoe kunst een toegevoegde waarde kan leveren aan de kwaliteit van het landschap en belangstelling, betrokkenheid en het gesprek over dat landschap gestimuleerd kan worden.

Tijdens een bijeenkomst bij Land Art Delft verricht Ohno samen met wethouder Govert van Oord de eerste handelingen voor de realisatie van het kunstwerk. Het beeld in 't Kraaiennest wordt onthuld op zondag 18 juni, tijdens de Midden-Delfland Dagen 2017. Mensen die hun fiets willen doneren voor het kunstwerk of mee willen helpen, kunnen een mail sturen naar info@cultuurinhetgroen.nl.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS