Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Leerdam in Westlands record naar Europese titel 1.000 meter

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: zondag 12 januari 2020 15:40

Foto: livestream NOS


Jutta Leerdam is zondagmiddag Europees kampioene geworden op de 1.000 meter. De 21-jarige 's-Gravenzandse reed in Thialf in Heerenveen een tijd van 1:13.67, wat tevens een nieuw Westlands record betekende.

Het was voor Leerdam, die enkele weken terug ook al Nederlands kampioen op deze afstand werd, de eerste keer dit weekend dat zij in actie kwam. Door liesklachten moest zij de teamsprint en de 500 meter afzeggen. "Niet de ideale voorbereiding", zei de Westlandse tegenover de NOS. "Er zat wel een risico in om nu wel van start te gaan, maar ik ben in vorm en wilde laten zien wat ik kan."

Leerdam reed in rit 8 een snelle opening van onder de 18 seconden. Voorafgaand aan de laatste ronde lag haar tegenstandster Daria Kachanova nog wel voor, maar in de laatste bocht kwam de 's-Gravenzandse onderdoor. Daarna was het nog twee ritten in spanning afwachten. Vanessa Herzog, Olga Fatkulina, Ireen Wüst en Natalia Czerwonka kwamen echter niet aan de tijd van Leerdam.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS