Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Levensechte gebeurtenissen tijdens grote oefening in Schipluiden

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: dinsdag 9 oktober 2018 14:18

Foto: WOS Media


Hulpdiensten uit onze regio moesten maandagavond alles uit de kast trekken tijdens een grote oefening in Schipluiden. Die werd gehouden in het kader van de Week van de Veiligheid.

Iedereen verzamelde zich rond 19.30 uur bij het lokale jeugdhuis. Daar hadden overvallers geprobeerd om met explosieven een kluis te kraken en zijn ze daarna op de vlucht geslagen. De vluchtauto crashte en het gebouw vloog vervolgens in brand. Niets bleef de hulpverleners bespaard.

Omdat er veel incidenten tegelijk gebeurden, moesten hulpverleners de juiste keuzes maken. Dat luisterde nauw, omdat er in het scenario dodelijke slachtoffers vielen. Lotus-slachtoffers zorgden ervoor dat de oefening levensecht lijkt. Agenten moesten daar zo goed mogelijk op reageren en mensen op afstand houden.

Binnenkort wordt een evaluatie gehouden om te kijken wat er goed en fout ging.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS