Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Lierenaar aangehouden wegens aanbieden valse huurcontracten

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: dinsdag 9 oktober 2018 19:17

Foto: Archief WOS Media 1


Aangiftes van zeker twintig gemeenten hebben geleid tot de aanhouding van een 24-jarige man uit De Lier. Hij wordt ervan verdacht via een website inschrijfadressen met valse huurcontracten te koop te hebben aangeboden. De man stond sinds begin augustus gesignaleerd en is afgelopen woensdag door de politie aangehouden.

De adressen die de Lierenaar aanbood waren niet beschikbaar voor bewoning. Niet al zijn klanten wisten dat deze constructie illegaal is. Ze wisten wel dat ze het aangeboden adres alleen konden gebruiken voor inschrijving in de Basisregistratie Personen, verklaart het Openbaar Ministerie.

Door inschrijving in de basisregistratie krijgt de nieuwe, frauduleus ingeschreven bewoner de mogelijkheid bijvoorbeeld een reisdocument aan te vragen of toegang te krijgen tot voorzieningen. Gemiddeld waren de gedupeerden 350 euro kwijt aan de man uit De Lier van de valse huurcontracten.

Niet makkelijk te herkennen
Valse huurcontracten zijn niet gemakkelijk te herkennen voor gemeenten. De Rijksdienst voor Identiteitsgegevens heeft de afgelopen jaren gemeenten voortdurend voorgelicht over de meest recente vormen van frauduleuze huurcontracten.

Onderzoek moet nog uitwijzen hoeveel personen gedupeerd zijn door deze oplichtingspraktijk. Ook zal nog nader worden onderzocht hoeveel de verdachte eraan heeft verdiend, zodat dit geld hem weer kan worden ontnomen.

Afgelopen vrijdag heeft de rechter-commissaris in Amsterdam de 24-jarige man voor langere tijd "in bewaring gesteld op verdenking van fraude met huurcontracten", zo is deze dinsdag bekendgemaakt.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS