Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Lot van de Groendenker onbekend

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: woensdag 24 oktober 2018 15:16

Foto: Dennis van Schie 1


Het is nog steeds niet duidelijk wat er met kunstwerk De Groendenker gebeurt. Het beeld stond sinds april op het vernieuwde Havenplein in Naaldwijk, maar is na vernieling weggehaald. Sindsdien staat het ergens in de gemeentelijke opslag.

De Groendenker was een geschenk van de Stichting Sculptura Westland, die voor meer kunstwerken in de openbare ruimten pleit. Onbekenden hebben in de zomer de meeste takken op het hoofd omgebogen, een van de bronzen takken was er zelfs afgehaald.

Wat er met De Groendenker gebeurt, is totaal onduidelijk. Het beeld is zelfs nog niet eens gerepareerd, laat staan dat er een nieuwe plek voor gevonden is. Want terugkeer op het Havenplein is niet definitief. Vragen van Stichting Sculptura Westland bij de gemeente hebben nog niets opgeleverd.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Cultuurweb
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS