Archief
Google Earth

Google Earth

LPF vraagt om nieuwe actie in buurt Esdoorn/Linde

De raadsfractie van LPF Westland wil dat de gemeente actie onderneemt om hernieuwde overlast in de omgeving van de straten Esdoorn en Linde in Naaldwijk de kop in te drukken. De fractie heeft daarover zondag een brief met vragen naar het college van B en W gestuurd.

De LPF herinnert eraan, dat zij sinds begin 2015 betrokken geweest bij de situatie in genoemde straten. "Door hard en rigoureus optreden van burgemeester en politie is de situatie toen een kleine twee jaar acceptabel geweest. Ook heeft de wijk toen een opknapbeurt gehad van verhuurder Vestia en werden huurders die zich niet goed gedroegen, aangesproken op hun wangedrag", aldus de fractie.

In de loop van 2017 ging het volgens de LPF opnieuw minder goed, vroeg zij de gemeente om actie en ook toen leidde dit tot verbetering van de situatie. "Helaas bereiken ons nu wéér geluiden dat het niet goed gaat in de wijk", stelt de fractie. Een van de kwesties betreft overlast die afkomstig is vanuit het voormalig medisch kinderdagverblijf dat daar in de wijk staat.

Intimiderend gedrag

Jongerenwerkers zijn regelmatig te vinden in de wijk maar kunnen volgens de fractie tot nu toe niet voorkomen dat er nog steeds intimiderend gedrag is van jonge jeugd. "Het is nu gewoon tijd om voor een andere aanpak te kiezen waarbij woningcoöperatie, gemeente Westland, Vitis en de politie gezamenlijk tot een plan van aanpak komen en waarbij één vast contactpersoon zich namens deze partijen met de wijk bemoeit en blijft bemoeien. Als blijkt dat eerder, tijdelijk, ingezette maatregelen een goed effect hadden, dan moeten we niet schromen om die langdurig in te zetten", betoogt de LPF.

De fractie wil in elk geval van het college weten, hoe het zit met bewoning in het voormalig kinderdagverblijf nabij de Esdoorn. "Is de gemeente het met ons eens dat dit niet wenselijk is in dit gedeelte van Naaldwijk?", aldus de LPF, die verlangt dat wijkagent en jongerenwerk direct aan de slag gaan met optreden tegen intimiderend gedrag.