Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

LPF ziet Westlandse Druif als onderkomen voor de WOS

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: zondag 6 oktober 2019 23:24

Foto: De Westlandse Druif


Niet De Veiling in Poeldijk, maar het pand van themapark De Westlandse Druif zou moeten worden gebruikt om de WOS er in de nabije toekomst te huisvesten. Dat laat althans de gemeenteraadsfractie van de LPF in een persverklaring weten. Maar op veel bijval van andere Westlandse fracties of van de WOS-directie hoeven de Fortuynisten niet te wachten.

Volgens de LPF wil het stichtingsbestuur van zalencentrum De Veiling (voorheen bekend als De Leuningjes) liever niet dat de WOS zijn intrek neemt in het pand, omdat de noodzaak er niet zou zijn. In plaats daarvan zou het bestuur de kleine zaal liever zelf uitbaten. De LPF wil daar in meegaan.

Afgelopen week is bekend geworden dat de activiteiten van themapark De Westlandse Druif per eind dit jaar worden gestaakt. Volgens de LPF komt hierdoor een mooi en ruim complex leeg te staan en is het dan ook niet meer dan logisch om de WOS naar de Westlandse Druif in Monster te verplaatsen. D66 ziet dat ook wel zitten.

Maar lang niet de gehele politiek ziet dat zo. Het CDA en Gemeentebelang Westland willen vooral kijken wat er nog te redden valt van de oorspronkelijke activiteiten van het themapark. De PvdA ziet het plan als 'een van de vele proefballonnetjes van de LPF'. GroenLinks is vooral benieuwd naar wat de betrokken partijen er zelf nu van vinden.

Hoge kosten
Het is niet de eerste keer dat er wordt gekeken naar Monster voor de huisvesting van de WOS. In 2015 deed de omroep zelf al onderzoek naar intrekken bij het themapark. Dat bleek toen niet haalbaar, onder meer vanwege de hoge kosten die de verhuizing met zich zou meebrengen.

Westland Verstandig is verbaasd over het LPF-plan en vraagt zich af iets gemist te hebben. Toch kijkt de fractie er vooral met een praktisch oog naar: "Wat Westland Verstandig betreft is de verhuizing naar de Westlandse Druif uiteraard ook akkoord, mits de WOS dat acceptabel en haalbaar acht".

Streekomroep WOS is al tijden lang op zoek naar een nieuw onderkomen. Het huidige pand in 's-Gravenzande is te klein voor de ambities van de zender. Bovendien zou een andere locatie de financiƫle zelfstandigheid van de omroep kunnen bevorderen. Mede daarom wordt er al bijna twee jaar gesproken over een verhuizing naar Poeldijk.

Kruisbestuiving
WOS directeur Aart den Haan blijft erbij dat De Veiling de beste locatie is, onder meer vanwege de kruisbestuiving die kan plaatsvinden met de andere organisaties die in De Veiling zitten en er mogelijk nog bij komen als het een zogeheten 'Huis van de Buurt' wordt. De Westlandse Druif biedt die voordelen nu niet en het gebruiksklaar maken van die locatie is volgens Den Haan waarschijnlijk veel duurder.

Woensdagavond wordt de kwestie besproken in een commissievergadering van de gemeente Westland.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS