Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

LTC Naaldwijk opgezadeld met asbestvondst en parkeerprobleem

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: donderdag 20 december 2018 17:46


Een fikse tegenvaller in de - tot nu toe - voortvarende uitbreiding van het tennispark op sportpark De Hoge Bomen. De gemeente ziet volgens LTC Naaldwijk voorzitter Henk Salome vooralsnog af van de aanleg van 42 nieuwe parkeerplekken.

In de oorspronkelijke plannen zijn 84 nieuwe parkeerplaatsen ingetekend, maar een buurman vindt dat maar niks. Hij is bang voor parkeeroverlast, lichtinval van de nieuwe tennisbanen en geluidsoverlast. De zorgen over de verlichting en het geluid zijn weggenomen, maar het parkeren is een zaak van de gemeente. Er komt een compromis: het worden 42 parkeerplaatsen.

Tot overmaat van ramp laat de gemeente begin december aan LTC Naaldwijk weten, waarschijnlijk ook van die 42 parkeerplaatsen af te zien. De gemeente baseert dat op een recente hertelling van het complete sportpark De Hoge Bomen, gecombineerd met een visie voor de toekomst. De gemeente Westland ziet meer in een tijdelijke voorziening: de aanleg van stelcon platen. 


'Een serieus probleem', meent LTC-voorzitter Henk Salome. De club investeert zelf zo'n 1,7 miljoen euro in de ombouw van het tenniscomplex en bij de feestelijke opening van het park op 31 maart worden honderden mensen verwacht. "Dan wil je wel een fatsoenlijke entree naar je sportpark", zegt Salome.

"Zeker na het behandelen van het bezwaar zal de gemeente 42 parkeerplekken, met een nette infrastructuur moeten aanleggen", aldus Salome. Inmiddels heeft de voorzitter een aantal politieke partijen over de zaak geïnformeerd. Die stellen het parkeerprobleem in januari aan de orde in de gemeenteraad.

Overigens is er een tweede probleem bijgekomen. In de grond van het uitbreidingsgebied is asbest gevonden. Het gaat waarschijnlijk om wat oude teeltbakken die vroeger zijn achtergelaten door een tuinder. Begin januari volgen de uitkomsten van een onderzoek naar de omvang van de asbestbesmetting. Is de besmetting beperkt, dan kan zal gestart worden sanering. Zijn de concentraties asbest te hoog, dan wordt het een kwestie van de provincie. Henk Salome verwacht dat het om kleine hoeveelheden gaat.

De vergroting van het tennispark is al een aantal maanden aan de gang. Door uitbreiding en een andere indeling, gaat LTC Naaldwijk van dertien naar zestien tennisbanen. Er komen twee padelbanen bij en de kantine wordt groter.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS