Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Maarten Bakker oppermachtig in zomerbiatlon

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: zondag 3 juni 2018 19:59

Foto: Maarten Bakker was een klasse apart -foto Glenn Mostert


Met overmacht is Maarten Bakker uit 's-Gravenzande zaterdag de eerste Westlandse kampioen zomerbiatlon geworden. Bij de vrouwen verraste Anita Kleijweg uit De Lier op het complex van Olympus '70 in Naaldwijk.

Het fenomeen biatlon is bij de meeste mensen vooral bekend van de Winterspelen. Langlaufers werken dan een parcours af en moeten herhaaldelijk op doelen schieten. In de zomerse variant is het langlaufen vervangen door hardlopen. Na twee ronden rennen op de atletiekbaan gaan de deelnemers naar de schietlocatie op het middenterrein. Daar zijn tien schietplekken ingericht. Bij elke schietbeurt beschikken de deelnemers over twintig kogeltjes. Daarmee moeten ze vijf klapschijven omschieten. Is dat gelukt (of zijn de kogels op), dan moeten ze weer twee ronden gaan rennen.

De zomerbiatlon telt in totaal vier schietrondes, waarna de deelnemers tot slot nog twee ronden over de kunststofbaan rennen. De tijd die bij de finish op de klok staat, is bepalend voor de uitslag.

Het eerste kampioenschap volgde op een proef die vorig jaar is gehouden. Aan dat evenement kon slechts worden deelgenomen door leden van de ’s-Gravenzandse schietvereniging Generaal Snijders en van atletiekvereniging Olympus ’70.

Tijdens die proef was Bakker ook al afgetekend de beste geweest. Nu slaagde hij er herhaaldelijk in om slechts vijf kogeltjes nodig te hebben om de vijf klapschijven om te schieten. Op grond van de wedstrijd in 2017 was Ramona Thoen uit Naaldwijk favoriet bij de vrouwen, maar zij moest buigen voor de Lierse Anita Kleijweg. 

De top 3 bij de mannen:
Maarten Bakker 19.36
Sjoerd Valstar 24.07
Remco van den Bos 24.18

De top 3 bij de vrouwen:
Anita Kleijweg 28.46
Ramona Thoen 29.12
Sabine Olsthoorn 31.16


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS