Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Maassluis en Midden-Delfland: snelheid A20 naar 100 km/u

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: zaterdag 13 april 2019 11:01


Buurgemeenten Maassluis en Midden-Delfland willen dat de snelheid op de A20 tussen Westland en Maassluis wordt teruggebracht van 130 naar 100 kilometer per uur. Daarvoor hebben zij een brief gestuurd naar verantwoordelijk minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat).

De twee gemeenten vrezen dat de huidige maximumsnelheid tot problemen gaat leiden wanneer de Blankenburgverbinding tussen Vlaardingen en Rozenburg in 2024 wordt geopend. Naar verwachting is de snelheid op die weg 100 kilometer per uur. "Bovendien zal de snelheid op de A20 ter hoogte van de beoogde aansluiting in verband met de weefbewegingen waarschijnlijk ook 100 km/uur worden. In verband met de eenduidigheid zou deze snelheid doorgezet moeten worden tot Westerlee. Het gedeelte na de aansluiting bedraagt immers nog slechts enkele kilometers", aldus burgemeester Haan in de brief.

Het terugbrengen van de snelheid zou de verkeersveiligheid volgens Maassluis en Midden-Delfland verbeteren. Zeker omdat dan ook de snelheidsverschillen tussen vracht- en overig verkeer worden verkleind. Een maximumsnelheid van 100 kilometer per uur zou bovendien zorgen voor minder geluidsoverlast en een 'aanzienlijke reductie van schadelijke emissies'.


Midden-Delfland pleit al langere tijd, tevergeefs, voor een maximumsnelheid van 100 kilometer per uur op de A20. In 2016 verklaarde de rechtbank een beroep tegen de verhoging naar 130 nog ongegrond.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS