Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Maassluis komt ruim miljoen tekort in 2019

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: woensdag 12 september 2018 00:10


Er is een flink tekort op de begroting van de gemeente Maassluis ontstaan. De stad komt, als men het volledige coalitieakkoord wil uitvoeren, ruim een miljoen euro tekort in 2019. Dat blijkt uit de kadernota 2019-2022. Het college van burgemeester en wethouders stelt echter dat er genoeg vet op de botten is om het akkoord onveranderd uit te voeren.

Dat vet zit dan vooral in de pot 'Algemene reserve'. Per saldo wordt er in de komende vier jaar 1,4 miljoen euro uitgehaald om de plannen mogelijk te maken. In 2020 neemt het tekort af tot 178.000 euro om vervolgens in 2021 37.000 euro over te houden en in 2022 af te sluiten met een plus van 366.000 euro. Over de gehele collegeperiode komt men 8 ton tekort.

De gemeenteraad zal dan ook scherpe keuzes moeten maken, als ze het tekort lager wil laten uitvallen. Maar misschien zijn er ook nog meevallers op komst, want het is bijvoorbeeld nog onduidelijk hoeveel geld de gemeente krijgt van de rijksoverheid om de onderwijsachterstanden te bestrijden en hoeveel er beschikbaar komt vanuit het Interbestuurlijk Programma.

De plannen
Het in mei aangetreden bestuurscollege heeft veel plannen voor de komende jaren. Van een fonds dat de energietransitie moet versnellen tot het bestrijden van eenzaamheid onder zowel jongeren als ouderen. En van een nieuwe sportzaal aan de Sportlaan tot het vernieuwen van de weg die er in 2020 het slechtst aan toe is. Voor de veiligheid moet er verder een tweede mobiele camera worden aangeschaft en middelbare scholieren krijgen ook het cultuurmenu voorgeschoteld. Tevens worden er meer betaalbare starterswoningen gerealiseerd en er komt meer geld beschikbaar voor de zogeheten wijkdeals.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS