Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Maassluis pakt woonoverlast door arbeidsmigranten aan

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: dinsdag 17 september 2019 23:37

Foto: wethouder Sjoerd Kuiper


De gemeenteraad van Maassluis heeft dinsdagavond ingestemd met de plannen van wethouder Sjoerd Kuiper om woonoverlast door met name arbeidsmigranten in de stad tegen te gaan. Vanaf woensdag is daar al iets van te merken, want het voorbereidingsbesluit voor de plannen is dan al van kracht.

In Maassluis wonen steeds meer arbeidsmigranten, die voornamelijk werken in Westland en de Rotterdamse haven. Om woonoverlast en een run op goedkope koopwoningen door uitzendbureaus en investeerders te voorkomen, komt Kuiper met een zogeheten parapluregeling. Daarmee kan de gemeente sturen op het omzetten van woningen in kamergewijze verhuur of het splitsen van woningen in zelfstandige appartementen.

Maassluis is al een tijdje bezig met het opstellen van de parapluregeling, die bijvoorbeeld ook voorziet in het aantal parkeerplekken in een wijk, en is is vooruitlopend met een zogeheten voorbereidingsbesluit gekomen. Dat moet ongewenste ontwikkelingen vanaf nu voorkomen. Aanvragen die in strijd zijn met dit voorbereidingsbesluit kunnen dan worden geweigerd.

Vorige week legde wethouder Kuiper voor de camera van de WOS de plannen in het kort uit.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS