Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Maassluis wil Den Haag op de hoogte brengen van aanrijtijdenproblematiek

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: dinsdag 4 december 2018 20:06


Diverse Maassluise fracties willen dat het bestuurscollege door middel van een brief de politiek in Den Haag wijst op de problematiek rond de aanrijtijden van de ambulances in de stad. Volgens VVD-fractievoorzitter Dick Snoeck leveren gesprekken met de Veiligheidsregio Rotterdam (VRR) over de aanrijtijden te weinig op. D66 steunraadslid Bert de Reuver stelt zelfs weinig vertrouwen meer te hebben in de VRR.

In ruim twee op de tien gevallen is de ambulance niet op tijd in Maassluis. Waar in 2016 nog 85,6 procent van de ziekenwagens binnen de norm van 15 minuten in Maassluis was en vorig jaar nog 78,5 procent, is dat in de eerste tien maanden van dit jaar nog maar 77,1 procent. De fracties zijn ontevreden over de achteruitgang en willen nu actie.

Volgens VVD'er Snoeck moet er ook een einde komen aan het feit dat Maassluis voor de VRR een randgemeente is. De stad behoort qua veiligheidsregio bij Rotterdam, maar ligt op de grens met de regio Haaglanden. Er is nu al wel een vorm van samenwerking tussen Haaglanden en Rijnmond, desalniettemin wordt de norm van 95 procent binnen een kwartier op locatie al jaren niet gehaald.

Volgens wethouder Bronsveld, die dinsdagavond tijdens een commissievergadering over de tweede bestuursrapportage het woord voerde voor burgemeester Haan is het nu al wel zo dat als een ambulance vanuit Naaldwijk eerder in Maassluis kan zijn, dat die wordt die ingezet.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
greve
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS