Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Maassluise 'Goude Leeuw' wordt opgeknapt

Door: Kyra Moor

Gepubliceerd op: dinsdag 14 mei 2019 15:33


De 450 jaar oude gevelsteen die voorheen hing aan de gevel van herberg 'De Goude Leeuw' op de Noordvliet in Maassluis, wordt dit jaar opgeknapt. De steen met daarop een gouden leeuw ligt sinds 1957 in een loods in dezelfde straat, omdat de eigenaar van de herberg was verhuisd om een boerderij te stichten.

Drie jaar eerder deed de Historische Vereniging Maassluis al een poging om de steen te restaureren, maar dat mislukte destijds. Nu is het wel gelukt. Onder andere de provincie Zuid-Holland en Fonds Schiedam Vlaardingen wilden een financiƫle bijdrage leveren. Ook is nu juridisch geregeld dat de steen in eigendom blijft van de historische vereniging.

Omdat de steen relatief goed bewaard is gebleven, kan hij worden opgeknapt met weinig toepassingen. De leeuw op de steen krijgt ook weer felle kleuren, maar hoe hij er precies uit gaat zien blijft nog even geheim, aldus restaurateur Zoltan Varro uit Maasland.

De hele operatie gaat zo'n twee maanden duren. In juli of augustus wordt de steen opgehangen aan de gevel van een hoekhuis op de Veerstraat.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS