Archief

Maassluise juwelier (55) liet zich omscholen tot chauffeur

Willem Pullen (55) moest na dertig jaar noodgedwongen stoppen als juwelier in de Nieuwstraat in Maassluis. Omdat hij geen nieuw vast werk kon vinden, besloot hij zich te laten omscholen tot vrachtwagenchauffeur. Dankzij deze gewaagde keuze is hij nu een van de hoofdrolspelers in een nieuwe overheidscampagne.

In deze campagne worden meerdere 'heldhaftige' vijftigplussers gevolgd. Allemaal zetten zij een bepaalde vaardigheid in om de kansen voor zichzelf en vijftigplussers op de arbeidsmarkt te vergroten. Het gaat onder meer om Joop die op zoek is naar een vast contract, ondernemer Theo die besloot een eigen bedrijf op te zetten en investeerder Majorie die regelmatig vijftigplussers aanneemt.

En dus ook Maassluizer Willem, die drie jaar geleden om economische redenen zijn juwelierszaak moest verkopen. "Ik had nog niet de leeftijd om van een pensioen te gaan genieten. Dus ik moest verder." Willem vond wel tijdelijk werk, maar kreeg geen vast contract. In zijn zoektocht naar nieuw werk kwam hij via Facebook op een talentendag voor overstappers terecht. Daar werd hij uitgedaagd om eens verder te kijken dan zijn bestaande kennis en vaardigheden.

Een transportbedrijf zocht dringend chauffeurs en bood aan om de opleiding te betalen. "De mogelijkheid tot omscholing was er eerder niet, maar door deze regeling werd het makkelijker om de overstap te maken. De vraag naar beroepschauffeurs groeit, dus waarom zou je de kans niet grijpen?", aldus Willem. "Ik zou alle werkzoekende vijftigplussers aanraden: kijk verder dan je neus lang is, stap uit je comfortzone en ga de uitdaging aan! Mensen van onze leeftijd kunnen gewoon nog heel erg veel. Ik zeg altijd: 55 is het nieuwe 35!"

De Verderkijker

Drie jaar geleden moest Verderkijker Willem (55) gedwongen zijn juwelierszaak sluiten. ?? Op zoek naar nieuw werk, kwam hij via Facebook bij een Talentendag voor overstappers op de arbeidsmarkt terecht. Een groot transportbedrijf zocht chauffeurs en bood daarvoor de opleiding aan. Willem durfde die uitdaging wel aan. Kijk de video om te zien hoe dat gaat. ??? Zou jij een overstap willen maken? ??

Geplaatst door Uit ervaring op Maandag 1 april 2019

Categorieen:
Maassluis Algemeen