Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Maassluizers helpen stad schoon te houden

Door: Ismael de Bruijn

Gepubliceerd op: zaterdag 21 september 2019 10:01

Foto: Bas Booister


Ruim twintig Maassluise vrijwilligers uit de wijk en van buurtpreventie zijn zaterdag in de hele stad aan de slag gegaan met het opruimen van vuil op straat. Dat doen ze in het kader van de 'World Cleanup Day', de grootste wereldwijde opruimactie van het jaar. Voor deze actie heeft de gemeente de zogenoemde 'schoonaanhanger' beschikbaar gesteld, vol met prullenbakken, zakken en prikkers.  

De groepen zijn verdeeld over de stad. Onder meer de Vogelbuurt, de Molenwijk en de Drevenbuurt kunnen bezoek van de opruimers verwachten. In de afgelopen week is door andere groepen al veel afval verzameld langs Het Scheur, dus daar is opruimen niet meer nodig.

De vrijwilligers zijn zaterdagochtend met veel enthousiasme aan het werk gegaan. Ze kregen van tevoren een flinke kop koffie en een gevulde koek aangeboden. Tot nu toe hebben de schoonmakers vooral veel plastic verpakkingen, sigarettenfilters en restjes vuurwerk gevonden.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS