Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Maassluizers planten bloemen in Wipperspark

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: woensdag 5 juni 2019 10:45

Foto: Pixabay


Het Wipperspark in Maassluis is bijna af. Het parkje heeft de afgelopen tijd een flinke opknapbeurt gehad, vooral met het oog op hevige regenval. Er moeten alleen nog bloemen worden geplant en daarvoor nodigt de gemeente inwoners uit de stad uit.

Het park geldt nu als waterbuffer. Hier kan bij overvloedige regenval overtollig water uit het riool worden opgevangen zodat Maassluis bij wateroverlast langer droge voeten houdt. Gelijktijdig met het aanleggen van de waterbuffer en bijbehorende natuurvriendelijke oevers heeft het park een meer natuurlijke uitstraling gekregen onder meer door bloemen en kruiden te zaaien.


Komende vrijdag kunnen Maassluizers tussen 10.30 en 13.30 uur meehelpen met het planten van bloemen. De gemeente zorgt voor de planten, scheppen en gieters en ook voor iets te drinken en te eten. Wie wil meehelpen kan zich aanmelden via de e-mail: e.bos@maassluis.nl.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS