Archief
Google Streetview

Google Streetview

Meer parkeerplaatsen in Monster dankzij Hervormde Kerk

De Hervormde Kerk van Monster stelt een deel van haar parkeerterrein open voor openbaar parkeren. Vanaf 1 december aanstaande kunnen bezoekers van het centrum hun auto parkeren op het gedeelte dat bereikbaar is vanaf de Herckenrathstraat. Het gaat om een proef van twee jaar.

Bezoekers van Monster kunnen echter niet onbeperkt gebruikmaken van de parkeerplekken. Op zondagen en christelijke feestdagen mogen alleen kerkgangers er tussen 7.00 en 21.00 uur parkeren. Wethouder Varekamp (Verkeer en Vervoer) van de gemeente Westland roept inwoners en ondernemers dan ook op om deze tijden te respecteren en ervoor te zorgen dat de kerk geen overlast heeft van de nieuwe situatie.

Varekamp is blij dat de gemeente en de Hervormde Kerk overeenstemming hebben kunnen bereiken. "Door de ligging aan de rand van het winkelgebied zorgt openstelling van een deel van het parkeerterrein ervoor dat zowel de parkeersituatie in het winkelgebied als in de omliggende woonstraten wordt verbeterd."

Ook het kerkbestuur ziet er de voordelen van in. "Samen met de gemeente Westland hopen wij extra parkeerruimte te bieden achter ons verenigingsgebouw. Op deze manier dragen wij een steentje bij om het parkeerprobleem te verlichten in het centrum van Monster."

Mocht tijdens de proefperiode blijken dat er toch andere personen dan kerkgangers zijn die op zondagen en christelijke feestdagen tussen 7.00 en 21.00 uur hun auto op de aangewezen parkeerplekken plaatsen, dan heeft het kerkbestuur het recht om een einde te maken aan het openstellen van het terrein.

Categorieen:
Monster Westland Algemeen