Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Meerderheid in Westlandse raad wil Calisthenics-plek

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: maandag 5 november 2018 22:25

Foto: SignBiblio


Een meerderheid van de Westlandse gemeenteraad wil dat er in de gemeente een plek wordt aangewezen voor de beoefening van Calisthenics. Dit is een aan populariteit winnende vorm van fitness in de open lucht. Een motie om hiertoe een locatie in te richten wordt dinsdagmiddag ingediend door de fracties van CDA, D66, GemeenteBelang Westland en LPF.

De betrokken fracties stellen dat jongeren (16+) en jong volwassenen in onze buitenruimte weinig eigen plek hebben om zich (individueel) sportief uit te leven anders dan via hardlooproutes. Voor het beoefenen van Calisthenics moeten Westlandse liefhebbers nu uitwijken naar Vlaardingen of Den Haag, zeggen de partijen.

Calisthenics is een vorm van sport waarbij het trainen met eigen lichaamsgewicht en de behendigheid centraal staan. Zie het als een rauwe, straatvariant van turnen. Tijdens de trainingen kan je altijd je eigen niveau aangeven waardoor iedereen lekker op zijn of haar eigen tempo kan meedoen en waardoor het ook leuk blijft, zo staat in een beschrijving.

Genoemde vier fracties, die samen al een ruime meerderheid vormen, vragen het college van B en W om in overleg met de initiatiefnemer een locatie aan te wijzen voor het plaatsen van de benodigde attributen, of de locatie te combineren met een of meer reeds vastgestelde projecten voor een fitnesspark. De kosten zouden gedekt moeten worden uit het Leefomgevingsfonds.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Advertentie: Suzuki
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS