Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Meerderheid partijen voor spoedige horecavergunning Westbeach

Door: Ismael de Bruijn

Gepubliceerd op: vrijdag 10 mei 2019 15:53


De overgrote meerderheid van de politieke partijen in de gemeenteraad van Westland vindt dat surfclub Westbeach, op het strand van Monster-noord, zo spoedig mogelijk een horecavergunning moet krijgen. Dit blijkt uit een telefonische rondgang van WOS Media langs die partijen. Het ziet er dan ook naar uit dat de motie die D66 hierover gaat indienen op 21 mei aanstaande, een raadsbrede steun zal krijgen. 

In de afgelopen vijf jaar werden de horeca-activiteiten van Westbeach gedoogd door de gemeente. De surfclub wil al langere tijd graag een horecavergunning hebben. In het concept van de zogeheten 'Kustvisie', die begin vorig jaar af was, werd er ook al van uitgegaan dat Westbeach een volwaardig strandpaviljoen zou worden, mét horecavergunning. De gemeenteraad nam er echter geen besluit over; de uitwerking van de Kustvisie laat nog steeds op zich wachten. Westbeach voelt zich nu gedupeerd door de besluiteloosheid van de politiek. Ondertussen heeft de gemeente de club een dwangsom opgelegd, zodat deze met de horeca-activiteit zou stoppen. 


Naar aanleiding daarvan dienden D66 en de VVD afzonderlijk van elkaar vragen in bij het college van burgemeester en wethouders. Tijdens een commissievergadering donderdagavond benadrukte burgemeester Arends nogmaals dat Westbeach zich aan de regels moet houden en dus moet stoppen met de horeca-activiteiten. 

Benjamin Hofland (D66) kondigde daarop aan tijdens de volgende raadsvergadering (op 21 mei) een motie over de kwestie in te dienen. Die motie vraagt het college om het gedeelte uit de Kustvisie waarin langs de Westlandse  kust tien strandpaviljoens worden toegestaan,  waarvan nummer tien Westbeach is, in een voorstel te verwerken.

Zoals het er dus uitziet, zal die motie ruim voldoende steun krijgen. Uitbater Paul Verhoeven heeft zijn hoop daarop gevestigd. "Als ik geen vergunning krijg, dan ga ik failliet", aldus Verhoeven tegenover de WOS.    

Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS