Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Meerderheid raad Westland wil heropening Leuningjes

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: dinsdag 10 oktober 2017 21:03


Zalencentrum De Leuningjes in Poeldijk moet zo snel mogelijk worden heropend. Dit zou moet gebeuren met een eenvoudige doch doelmatige inrichting op grond van decorbouw. Die conclusie kan worden getrokken uit het dinsdagavond gehouden debat in de Westlandse gemeenteraad.

Een motie die was ingediend door de oppositiepartijen Westland Verstandig en de LPF verkreeg steun van coalitiepartij GemeenteBelang Westland en inhoudelijk grotendeels ook van de VVD. Dat is goed voor een meerderheid in de raad. Ook ChristenUnie-SGP wil De Leuningjes heropenen, maar dat mag volgens deze fractie niet meer kosten dan vijf ton.

De motie werd uiteindelijk niet in stemming gebracht, omdat wethouder Ouwendijk aangaf dat hij de opvattingen zou verwerken in een voorstel waarmee hij in november naar de gemeenteraad komt. Hij heeft overigens de motie als zodanig niet overgenomen, waardoor er in de gemeenteraad nogal wat verwarring heerste.

Insprekers
Voorafgaand aan het debat maakten bestuursvoorzitter Jeannet Hubbeling van De Leuningjes en Wim Zuijderwijk namens carnavalsvereniging De Blauwkonters gebruik van het inspreekrecht. Hubbeling wees er op, dat zowel muziekvereniging Pius X als De Zonnebloem en ook de carnavalsvereniging de grote zaal graag terug willen zien komen. Zij toonde zich verder  ook positief over het eventuele aantrekken van een commerciĆ«le exploitant voor De Leuningjes.

Woordvoerders van de fracties PvdA, D66 en GroenLinks vinden - kort samengevat - dat er een te hoog prijskaartje hangt aan het opknappen van De Leuningjes. Het CDA ziet meer heil in het plan om de Bartholomeuskerk breder in te zetten voor cultureel-maatschappelijke activiteiten.

LPF-woordvoerder John Witkamp stelde, dat de rest van het Westland ook nog plezier kan hebben van een opgeknapte Leuningjes. Hij wees in dit verband op het voornemen van de directie van De Naald in Naaldwijk om te gaan verbouwen en uit te breiden. "Wij hebben dan in Westland wel een uitwijk, als we De Leuningjes openhouden", aldus Witkamp.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS