Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Mega-operatie FC 's-Gravenzande: reanimatiecursus voor 200 vrijwilligers

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: woensdag 6 februari 2019 15:14

Foto: Michiel Ferwerda op Twitter


Voetbalvereniging FC 's-Gravenzande is dinsdagavond begonnen aan een mega-operatie. Tot en met juni worden zo'n 200 vrijwilligers - geheel kosteloos - getraind in reanimeren en het gebruik van een AED. "Op onze club ben je straks in goede handen", aldus bestuurslid jeugdzaken Michiel Ferwerda.

De club vindt het belangrijk dat er bij een hartstilstand altijd iemand op het Koningin Juliana Sportpark aanwezig is die een reanimatie kan opstarten. Daarom deed het bestuur een oproep onder alle vrijwilligers, van trainers en scheidsrechters tot barpersoneel, om mee te doen aan de cursus. Dat leverde veel animo op.

Het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam heeft de apparatuur, poppen, certificaten en twee instructeurs gesponsord. De trainingen zijn NRR (Nederlandse ReanimatieRaad)-gecertificeerd.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS