Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Mexicaanse priester ontvangt Geuzenpenning

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: woensdag 13 maart 2019 16:47

Foto: Stichting-Geuzenpenning


De Mexicaanse geestelijke Alejandro Solalinde Guerra heeft woensdagmiddag de Geuzenpenning ontvangen. De penning werd uitgereikt in de Grote Kerk van Vlaardingen.

De Geuzenpenning wordt jaarlijks uitgereikt als eerbetoon aan mensen en organisaties die zich inzetten voor mensenrechten. Zo is Solalinde (73) oprichter van opvanghuis Hermanos en el Camino (Broeders Onderweg) in Mexico.

Hij biedt op die manier migranten die een levensgevaarlijke reis ondernemen naar de Verenigde Staten, een veilige plek. Onderweg lopen ze namelijk groot gevaar te worden mishandeld, beroofd, ontvoerd voor losgeld, verkracht of vermoord.

De prijs is woensdag uitgereikt door de nieuwe voorzitter van de stichting Geuzenpenning, Kathleen Ferrier. De Stichting Geuzenpenning is opgericht door voormalige Nederlandse verzetsstrijders die actief waren in de Tweede Wereldoorlog, voornamelijk rond Vlaardingen, Maassluis en Rotterdam.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS