Archief

Midden-Delfland helpt inwoners bij bestrijding eikenprocessierups

De gemeente Midden-Delfland gaat inwoners met een eik in hun tuin vanaf dit jaar helpen in de strijd tegen de eikenprocessierups. Daarvoor is gekozen na de grootschalige overlast die de insecten vorig jaar gaven.

Brandharen van de rups geven jeuk, huiduitslag en irritatie aan de ogen of aan de luchtwegen. Daarom worden eiken vaak vooraf behandeld met een biologisch middel: een bacterie. Deze bacterie maakt de meeste jonge rupsen dood. Vorig jaar werden echter alsnog veel rupsen groot.

Ook dit jaar gaat de gemeente Midden-Delfland bomen in de gemeente bespuiten met het middel. Particulieren met een eik in de tuin zijn echter verplicht om zelf ook maatregelen te nemen. Inwoners kunnen zich nu bij de gemeente opgeven voor een preventieve behandeling van de eik. Ze moeten daarvoor wel de kosten betalen. Die liggen overigens lager dan normaal, omdat alle aanvragen worden gebundeld.

Aanvragen moeten voor 1 april worden gedaan via Middendelfland.nl/epr. Rond eind april komt er een aannemer bij de mensen langs om de bomen te behandelen.