Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Midden-Delfland huisvest 51 statushouders in 2017

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: dinsdag 6 februari 2018 11:47


De gemeente Midden-Delfland heeft in 2017 in totaal 51 statushouders voorzien van een woning. Daarmee is voldaan aan de taakstelling van 46 van dat jaar en zelfs een kleine voorsprong voor 2018 behaald. Dat schrijft het college van B en W in een brief aan de gemeenteraad.

Vorig jaar zijn onder meer vijftien tijdelijke woningen (elf eenpersoons en vier voor gezinnen) geplaatst in de Kreekzone in Den Hoorn. Daarnaast wonen zes statushouders sinds het afgelopen voorjaar kamergewijs in Schipluiden.

Midden-Delfland moet in de eerste helft van 2018 vijftien statushouders huisvesten, de taakstelling voor de tweede helft is nog niet bekend. Het college verwacht ruimschoots aan de taakstelling te kunnen voldoen en wederom een voorsprong te behalen. 


Wel blijven de locaties aan de Doelstraat in Maasland en het speelveld tegenover het gemeentehuis in Schipluiden beschikbaar voor eventuele tijdelijke woningen. "Dit aangezien er nog een opgave ligt en de taakstelling voor de tweede helft van 2018 nu nog niet bekend is."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
DON Feestweek
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS