Archief
Facebook Gemeente Midden-Delfland

Facebook Gemeente Midden-Delfland

Midden-Delfland maakt werk van LHBTI-acceptatie

De gemeente Midden-Delfland gaat werk maken van de acceptatie van homo's, lesbiennes, biseksuelen, transgenders en intersekse personen (zowel vrouwelijke als mannelijke lichaamskenmerken). Het college van burgemeester en wethouders werd daartoe opgeroepen in een motie van D66 en PvdA, gesteund door vrijwel de gehele gemeenteraad.

Na overleg met kennisinstituut Movisie en de John Blankenstein Foundation is besloten om nog geen LHBTI-beleidsplan op te stellen, maar om eerst in de praktijk aan de slag te gaan met het organiseren van lokale activiteiten. Op die manier kan er concreet worden gewerkt aan een veilig(er) en positief LHBTI-klimaat.

Midden-Delfland denkt hierbij aan het organiseren van voorlichtingsactiviteiten. Zo heeft de John Blankenstein Foundation aangeboden om in dit najaar samen met de gemeente een startbijeenkomst te organiseren voor sportverenigingen, eventueel aangevuld met welzijn en onderwijs. De wensen en ideeën die in de bijeenkomst naar voren komen, kunnen dan worden verwerkt in een LHBTI-activiteitenplan voor 2020.

Als kleine gemeente komt Midden-Delfland niet in aanmerking voor een landelijke subsidie, maar er zijn tal van voorbeeldactiviteiten die niet veel geld hoeven te kosten. Zoals gratis workshops van de John Blankenstein Foundation die via de landelijke alliantie 'Gelijkspelen 4.0' gefinancierd worden. Er wordt in de komende maanden naar andere vormen van financiering voor het activiteitenplan gezocht.

Verder wordt ook de regenboogvlag drie keer per jaar gehesen, namelijk op: 17 mei (de dag tegen

Homofobie en Transfobie), op 11 oktober (Coming Out dag) en de tweede vrijdag van december (Paarse Vrijdag). Wethouder Wendy Renzen treedt namens het college als regenboogambassadeur op.