Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Midden-Delflandse boeren willen N468 opgeknapt zien

Door: Jim Gardien

Gepubliceerd op: donderdag 30 maart 2017 19:08


Een groot aantal boeren in Midden-Delfland is niet te spreken over de slechte staat van de N468. Veel melkwagens mogen niet meer over de weg tussen Maasland en Schipluiden rijden, omdat ze te zwaar zijn.

De provincie Zuid-Holland is eigenaar van de weg, maar wil er eigenlijk van af. De gemeente zou deze dan over moeten nemen, maar moet dan zelf de hoge kosten dragen voor het opknappen ervan.

Intussen hebben boerenbedrijven al boetes ontvangen voor te zwaar belaste wagens. Soms wordt er met halfvolle wagens gereden, om zo de bekeuringen te ontlopen. "Als er geen besluiten worden genomen, zullen de transportkosten van en naar omliggende bedrijven toenemen of zullen transporteurs besluiten deze bedrijven niet meer aan te doen", aldus het actiecomité.

Woensdagavond zijn de boeren bij elkaar gekomen om na te denken over te houden acties. Wat de plannen precies inhouden, is nog niet bekend.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS