Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Mini-windmolens op bedrijfsterrein in Poeldijk

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: woensdag 14 juni 2017 15:26

Foto: WOS Media


Groente- en fruitoverslag ABC Westland in Poeldijk gaat een jaar lang een proef doen met windmolens. Niet van die grote 'witte reuzen', maar met kleine zwart gekleurde windmolentjes op het dak van een van de gebouwen. Zo moet worden gekeken of er genoeg duurzame energie uitgehaald kan worden.

Eigenlijk wil de directie van ABC Westland best een grote windmolen, maar daar zitten omwonenden niet op te wachten. Daarom is besloten om te testen met de kleine molentjes. Maar er zijn er zeker zo'n 10.000 van nodig om net zoveel energie op te brengen als een grote.

Het bedrijfsterrein heeft veel energie nodig omdat de producten in de hallen goed koel moeten blijven. Daarom liet ABC Westland eerder al 16.000 zonnepanelen plaatsen. Daarmee is het sinds een klein jaar het duurzaamste bedrijfsterrein van Nederland en de grootste producent van zonne-energie in Zuid-Holland.

Vooralsnog kunnen niet op alle daken van de panden op het terrein zonnepanelen geplaatst worden. Ook daarom zijn de 'dakturbines' interessant. Op de plekken waar de daken niet geschikt zijn voor de panelen, zijn de molentjes vaak wel een optie. Het komende jaar wordt gekeken of de molens genoeg opleveren. Daarna wordt besloten of er meer van aangeschaft worden.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS