Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Mogelijk Maassluise WOII-film op komst

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: zondag 14 april 2019 10:50

Foto: Fragment uit trailer


Als alle seinen op groen staan, verschijnt op 10 april volgend jaar een film over de Tweede Wereldoorlog die zich grotendeels afspeelt in Maassluis. De initiatiefnemers achter 'Jacob de film' hebben uit eigen middelen alvast een trailer gemaakt, maar hopen nog op verdere financiële ondersteuning.

De film - gebaseerd op een waargebeurd verhaal - moet gaan over Jacob Huisman, die tijdens de Tweede Wereldoorlog werkt als politieagent. "Hij dient twee bazen: met zijn hoofd voert hij de orders uit van de bezetter, met zijn hart dient hij het vaderland", zo is te lezen op de website van de film. "Hij wordt sleutelfiguur in een gevaarlijk plan: de overval van het distributiekantoor in Maassluis. Lukt het plan, dan hebben 20.000 onderduikers voedsel voor een maand. Lukt het niet, dan zal dat het einde zijn van Jacob."


Huisman ging na de oorlog  met zijn vrouw in Sliedrecht wonen en overleed daar in augustus 2005 op 91-jarige leeftijd. In de tussentijd vertelde hij zijn verhaal aan wie het wilde horen. Daardoor is het al diverse keren gepubliceerd. De laatste keer is echter alweer 25 jaar geleden, in 1994 door de Historische Vereniging Maassluis.

De makers hopen de film op 10 april 2020, exact 76 jaar na de overval, in première te kunnen laten gaan. Zij hopen via crowdfunding de benodigde middelen bij elkaar te kunnen krijgen.

JACOB (De Trailer)

Word je al enthousiast? Wij willen graag deze film gaan maken over het bijzondere verhaal van wachtmeester Jacob Huisman. Kijk eens op onze website www.jacobdefilm.nl voor het verhaal en meer informatie van dit project. Deze trailer is gemaakt door: Producent: VideoConcepts Scenario: José Van Winden Robert Monster Jochem de Vet CREW Regie: Robert Monster DOP: Joas Burggraaf 1st AC: Dylan Stoel Gaffer: Olaf Robberse Sound Recordist: Mark Kloosterhuis Visagie: Amila Hirkic Making of: Johnathan Juliana Productie Assitentie: Ben Slootweg Edit: Robert Monster Jochem de Vet Visual Effects: Giso Spijkerman 3D Animator: Koen Leerink Muziek: Joep Sporck, Ian Locke Sound Design: Poul Sven De Haan Colorist: Jelle Helwig CAST Jacob Huisman Marcel Romeijn Kapper Molenaar Matthijs ten Kate Man bij kapper Rob Snabel Verzetsman Martin Vis Verzetsman 2 Johan Vet Verzetsman 3 Rob Snabel Handlanger Justin van Dijk Moeder Maartje Fabienne Leenart Maartje Florelise Spek Met dank aan:? Barberstation DePastorie Diemen The Makeover Factory Leon Koekman Grand Café de Waker Eetcafé De Halve Maan De inwoners van Kethel Gertjan Van de Velden Ron van der Lugt Sven Kersten Spixels.nl In hoge kwaliteit: https://vimeo.com/330066127

Geplaatst door Jacob de film op Vrijdag 12 april 2019

Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS