Archief
Peter Torn - links- en Chiel Mostert van Stichting Ons Buitenhuis - foto Dennis van Schie

Peter Torn - links- en Chiel Mostert van Stichting Ons Buitenhuis - foto Dennis van Schie

Mogelijk nieuwe invulling Maasdijkse 'Bankier'

Er is een nieuwe wending in de nagestreefde bewoning van Huize De Bankier in Maasdijk. De eigenaar van dit voormalige Rabobankkantoor is in contact gekomen met de Stichting Ons Buitenhuis, een groep van ouders die op zoek zijn naar zelfstandige woonruimte voor hun volwassen kinderen met een beperking.

Aanvankelijk werd voor De Bankier gemikt op bewoning door mensen op leeftijd die behoefte hebben aan een lichte vorm van verzorging. Hier bleek tot dusver te weinig animo voor te zijn. In juli kwam voorzitter Chiel Mostert van 'Ons Buitenhuis' in contact met Bert Lievaart, ontwikkelaar en eigenaar van Huize De Bankier. Besloten werd om te gaan onderzoeken of de huisvesting van jong-volwassenen met een beperking financieel haalbaar zou kunnen zijn.



Het begin van Ons Buitenhuis ligt in een informatiebijeenkomst die begin dit jaar in Maassluis is gehouden. Daar hebben enkele ouders van kinderen met een beperking elkaar gevonden, vertelt penningmeester Peter Torn. De ouders gingen op zoek naar gezamenlijke woonruimte voor die kinderen. Begin mei hebben veertien ouders een plan opgesteld, een bestuur gekozen en vervolgens een stichting opgericht.

Desgevraagd zegt de gemeente Westland, dat zij deze ontwikkeling een sympathiek initiatief vindt. "Belangrijk is wel dat de kwaliteit en de continuïteit van het woonzorginitiatief voor de korte en lange termijn zijn geborgd", aldus de gemeente. Hierover zal nadere afstemming plaatsvinden met Stichting Ons Buitenhuis en Zorgkantoor DSW.

Volgens Ons Buitenhuis zijn er al zeventien gegadigden om in De Bankier te gaan wonen.