Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Mogelijk toch geen drempels in winkelgebied Dijkshoornseweg

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: maandag 28 oktober 2019 12:52

Foto: Google Streetview


Er komen mogelijk toch geen verkeersdrempels in het winkelgebied van de Dijkshoornseweg in Den Hoorn om hardrijders tegen te gaan. Dat schrijft wethouder Hans Horlings aan een commissie van de gemeenteraad, bijna twee jaar nadat de lokale PvdA-fractie de situatie aankaartte. De leverancier van de drempels raadt het gebruik ervan af.

Op de weg geldt een maximumsnelheid van 15 kilometer per uur, maar een groot deel van de automobilisten rijdt er te hard, zo bleek eerder uit metingen. Toenmalig PvdA-fractievoorzitter Elly de Jong vroeg tijdens de begrotingsbehandeling in november 2017 al om verkeersdrempels. Enkele maanden later zegde de wethouder de drempels ook daadwerkelijk toe.

Van die belofte kwam echter weinig. In november vorig jaar vroeg de PvdA nogmaals aandacht voor de drempels. Dat het zo lang heeft geduurd, komt doordat eerst trillingsonderzoek moest worden gedaan aan de gevels van woningen.


Dat onderzoek had een positieve uitkomst. Horlings heeft inmiddels evenwel overleg gehad met de leverancier van de (kunststof)drempels, maar die adviseert nu iets anders. "Die raadt de gemeente af om drempels aan te leggen met een beperkende werking tot 15 km/uur. Beter is te kiezen voor een oplossing met een plateau, kussen of bloembakken."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS