Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Moskeebestuur in actie tegen overlastgevende jongeren

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: zondag 25 september 2016 18:42

Foto: Reliwiki


Het bestuur van de moskee aan de Burgemeester Zaneveldstraat is niet te spreken over de jongeren die overlast veroorzaken in de Burgemeesterswijk in Maassluis: "Wij laten het niet gebeuren dat enkelingen het woongenot van onze buren zullen verpesten ten koste van anderen." De moskee heeft daarom zondag ook een bijeenkomst georganiseerd over de onrust. Daar kwamen volgens het bestuur zo'n 150 mensen op af.

Tijdens de bijeenkomst is er gesproken over de problemen die momenteel spelen in de wijk en welke rol de Marokkaanse gemeenschap zelf kan vervullen om een einde te brengen aan deze problemen. Het moskeebestuur heeft in samenspraak met de leden afgesproken dat zolang het noodbevel van kracht is, er dagelijks vier personen door de gehele wijk zullen surveilleren. De surveillances zullen vanaf zondag plaatsvinden. 


"Om een structurele oplossing te bieden is de samenwerking met gemeente, politie en anderen noodzakelijk. De Marokkaanse Gemeenschap zal de komende weken het contact met deze ketenpartners daarom intensiveren om gezamenlijk de rust in de wijk te bewaren", aldus het moskeebestuur.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
's-Heeren Loo
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS