Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Natuurspeeltuin Schipluiden officieel geopend

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: vrijdag 14 juni 2019 15:34


Wethouders Hans Horlings en Sonja Smit van Midden-Delfland hebben vrijdagmiddag natuurspeeltuin De Keen in Schipluiden officieel geopend. Dat gebeurde door het symbolisch doormidden zagen van een tak. De groene speelplek ligt tussen het gemeentehuis en de sportvelden in en is er gekomen op initiatief van kinderen uit de buurt.

Het terrein bestaat uit heuveltjes en nattere gedeelten. Langs het fietspad is een nieuwe sloot gegraven. Zo wordt de speelplaats afgeschermd. In de herfst en winter kunnen kinderen daar met water spelen; in de zomer is het terrein voornamelijk droog. In de hoek van de natuurspeelplaats zijn verschillende fruitbomen geplant. Alle struiken in de Keen krijgen eetbare vruchten zoals hazelnoten, aalbessen en vlierbessen.

Ook in Den Hoorn komen groene speelplekken, deze komen te liggen in nieuwbouwwijk De Kreek. Midden-Delfland onderzoekt nog de komst van een natuurspeeltuin in Maasland.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS