Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Nauwe samenwerking Pius X en De Phoenix

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: zaterdag 5 januari 2019 12:14

Foto: Facebook Pius X


Muziekverenigingen Pius X uit Poeldijk en De Phoenix uit Wateringen gaan verder samenwerken. Dat hebben de besturen van beide verenigingen vlak voor Kerstmis besloten. Beide groepen blijven wel onder hun eigen naam optreden en hun 'eigen' dorp bedienen.

De samenwerking komt erop neer dat de muziekgroepen samen concerten zullen geven en dat er gezamenlijke repetities zijn. Ook is er sinds vorige maand één dirigent voor beide verenigingen: Hardy Li.

Anderhalf jaar geleden klopte De Phoenix voor het eerst bij Pius X aan. "Hun slagwerkgroep bestond toen nog maar uit een paar leden", weet voorzitter Bas Vermeulen van Pius X. "Zij vroegen zich af of die bij ons konden aansluiten." Andersom ging Pius X in mei vorig jaar in gesprek met De Phoenix, toen er sprake was van een onderbezetting bij het blaasorkest. De muziekverenigingen hebben inmiddels al meerdere keren samen opgetreden, onder meer tijdens het afsluitende muziekfestival bij Rondje Poeldijk.

Afgelopen december volgde een evaluatie, "en iedereen was enthousiast", zegt Vermeulen. En dus krijgt de samenwerking verder gestalte. "Het zal zorgen voor meer uitvoeringen, maar daar doe je het als muzikant ook voor."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS