Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Nieuw gebouw VB Group stap dichterbij

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: donderdag 22 februari 2018 16:44


Wie over een paar jaar bij Westerlee het Westland binnenrijdt, zal aan de linkerkant een fonkelnieuw, futuristisch gebouw zien. Tenminste, als het aan VB Group ligt. Het oer-Westlandse bedrijf wil naar Naaldwijk verhuizen, omdat het pand in De Lier te klein is geworden.

VB Group is in 1966 opgericht. Sinds 2005 zit het bedrijf, bekend van de veldverwarming in grote voetbalstadions en geothermieprojecten, in een gebouw aan de Jogchem van der Houtweg. De economische groei van de laatste jaren zorgt voor meer en meer opdrachten. Daar is het huidige pand in de toekomst niet meer op berekend. 


Daarom wil directeur Edward Verbakel verhuizen naar de Galgeweg, in de hoek van het Westerleeplein. Daar staan nu nog een kas en huis. In Westland geldt de regel, dat wanneer er kassen worden gesloopt, er elders nieuwe kassen voor terug moeten keren. Dat geldt niet voor de verouderde kas aan de Galgeweg, omdat die in zogenoemd transformatiegebied staat. 

Water en groen
Dinsdagavond vroeg Verbakel - met succes - om unanieme medewerking van de gemeenteraad. Politieke partijen zien deze uitbreidingsplannen als kans om werkgelegenheid voor Westland te behouden en te vergroten. Er wordt overigens niet alleen aan een nieuw pand gedacht, maar er is ook ruimte voor extra water en groen. Ongeveer 2.000 vierkante meter - circa 25 procent van het perceel - is gereserveerd voor een partij water. 

Het is nog te vroeg om te zeggen wanneer de eerste paal de grond in gaat, laat staan wanneer de nieuwbouw wordt opgeleverd.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS