Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Nieuw systeem moet grote branden bij Renewi voorkomen

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: maandag 30 september 2019 13:08

Foto: Ton Kolmeijer


De kans dat er een grote brand uitbreekt bij afvalverwerker Renewi in Wateringen, is flink afgenomen. Het bedrijf, dat in de afgelopen twee jaar werd geplaagd door vier branden, heeft een nieuw branddetectie- en blusinstallatiesysteem geïnstalleerd. Zaterdag werd het in samenwerking met de brandweer in gebruik genomen.

Het nieuwe systeem bevat een soort camera die vuur detecteert, zodat brand voorkomen kan worden. Ook zijn er sprinklers geplaatst die in geval van nood wel 20 liter water per minuut per vierkante meter kunnen afgeven. De wateropslagtank met daarin leidingwater heeft een inhoud van 1.200 kubieke meter en wordt bij vorst verwarmd tot 4 graden om ervoor te zorgen dat er altijd bluswater beschikbaar is.

Verder worden er in hal 1 vier bluskanonnen geplaatst om een brand in het centrale gedeelte van de hal te bestrijden. De container met daarin de technische schakelkasten wordt bij brand geblust met blusgas om zogeheten gevolgschade te beperken. De installatie wordt later ook aangelegd in de nieuwe hal (in aanbouw), zodat deze straks ook optimaal beveiligd is. 


Renewi werd in de afgelopen twee jaar geplaagd door vier branden. Als voornaamste oorzaak van die branden wordt gewezen naar elektrisch afval dat steeds vaker tussen het ingezamelde huisvuil zit. Denk daarbij aan batterijen of mobiele telefoons. De afvalverwerker deed eerder een oproep aan klanten om afval beter te scheiden.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS