Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Nieuwe kas-in-een-kas in World Horti Center

Door: Kees van Doorn

Gepubliceerd op: vrijdag 5 juli 2019 09:47


Met het doorknippen van een wel heel bijzonder lint is donderdag de All Climate Greenhouse in het World Horti Center geopend. Studenten van Lentiz/MBO Westland knipten een lint vol groenten uit de onderzoekskas door, waarmee de meest futuristische glastuinbouwtechnologie in Nederland officieel in gebruik is genomen.

De bijzondere kas-in-een-kas zal voornamelijk gebruikt gaan worden voor onderwijs, waarbij de techniek en tools geleverd worden door de participerende bedrijven. De All Climate Greenhouse is daarmee niet alleen een technologisch hoogstandje dat voortkomt uit de samenwerking van diverse glastuinbouwbedrijven, maar ook het meest vernuftige leslokaal van Nederland, aldus Atie de Gier, directeur MBO Westland.

Het unieke van de All Climate Greenhouse is dat het eigenlijk twee kassen zijn: een grote kas als buitenschil met daarin een wat kleinere kas met twee afdelingen. In de buitenste kas kan elk buitenklimaat ter wereld nagebootst worden, waarna in de binnenste kas gekeken kan worden hoe in dat klimaat de teelt van diverse gewassen geoptimaliseerd kan worden. Zo staat de buitenste kas momenteel afgesteld op het klimaat van Vietnam en wordt er in de binnenste kas door studenten onderzocht wat de effecten van verschillende temperaturen zijn op de komkommerteelt.

De All Climate Greenhouse is ontwikkeld door diverse bedrijven die participeren in World Horti Center.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS