Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Nieuwe oeverbescherming bij Woudse Polder

Door: Kyra Moor

Gepubliceerd op: woensdag 22 januari 2020 15:22

Foto: WOS


Het Hoogheemraadschap van Delfland gaat samen met Natuurmonumenten en de Radboud Universiteit in Nijmegen onderzoek doen naar nieuwe oeverbescherming langs de Zweth bij Schipluiden. Over 850 meter worden testvlakken met verschillende oeverbescherming geplaatst om te kijken welk type de Vlietlanden langs de polder het beste beschermt tegen golfslag van vaarverkeer.

Naast de beste oeverbescherming wordt ook onderzocht wat de beste manier is om meer onderwaterplanten te laten groeien. Delfland geeft aan dat de onderwaterplanten nu nog onvoldoende ontwikkelen, terwijl die wel belangrijk zijn voor vissen en andere waterdieren. 


De oeverbescherming wordt voor 1 maart aangelegd, half mei worden de onderwaterplanten aangeplant. De onderzoeken gaan in totaal drie jaar duren. 


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS