Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Nieuwe verdieping op ISW Gasthuislaan

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: donderdag 21 december 2017 17:02

Foto: Dennis van Schie


Het schoolgebouw van ISW Gasthuislaan in 's-Gravenzande groeit uit zijn voegen. Om toch alle leerlingen kwijt te kunnen, wordt op het bestaande complex een nieuwe verdieping gebouwd. Ook op het huidige schoolplein komen extra lokalen.

De school is circa twintig jaar geleden door de toenmalige gemeente 's-Gravenzande neergezet. Destijds is een zwaardere fundering aangebracht dan eigenlijk nodig was. Daardoor is het bouwtechnisch geen probleem om een derde verdieping aan te brengen.

ISW Gasthuislaan herbergt zo'n 1.000 leerlingen op twee verschillende locaties: 850 in 's-Gravenzande en 150 op ISW Madeweg in Monster. Als de nieuwbouw in het voorjaar opgeleverd wordt, zitten alle leerlingen weer in één gebouw. De school in Monster gaat dicht.

Studio's
De nieuwe derde verdieping herbergt voortaan negen nieuwe lokalen en een docentenwerkplek. Op het schoolplein worden lokalen neergezet voor de vakken CKV (Culturele en Kunstzinnige Vorming) en Muziek. Er worden zelfs twee studio's neergezet, zodat de leerlingen met muziek kunnen oefenen. 

Het harde geluid van getimmer, geboor en heiwerk is afgestemd op de lesprogramma's. Bij te veel lawaai worden bijvoorbeeld geen toetsen en examens afgenomen.

De uitbouw van ISW Gasthuislaan verloopt volgens planning. Begin augustus wordt de nieuwbouw in gebruik genomen.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS