Archief
Regio 15

Regio 15

Lichaam vermiste zwemmer vermoedelijk aangespoeld op strand Kijkduin

Op het strand bij Kijkduin hebben wandelaars donderdagmorgen rond half acht het lichaam van een man gevonden. Vermoedelijk gaat het om de 25-jarige Poolse Marek Matejek uit Duitsland, die afgelopen zondag verdween toen hij bij het strand van Monster ging zwemmen. Of het lichaam daadwerkelijk dat van Matejek is, kon de politie niet bevestigen.

Hulpdiensten zochten zondag urenlang naar de verdwenen Pool. Diverse reddingsbrigades kamden het hele gebied uit tussen 's-Gravenzande en de Zandmotor. Ook werden er tal van boten en helikopters bij de zoekactie ingezet, zonder enig resultaat. Maandagmorgen werd er verder gezocht, maar Matejek werd niet gevonden. Vervolgens zijn de zoekacties gestaakt. Sindsdien wordt Matejek als vermist beschouwd.

Update 14.20:

De politie heeft bevestigd dat het lichaam dat donderdagochtend bij Kijkduin aanspoelde dat van Marek Matejek is. De familie van Matejek in Polen is inmiddels van diens dood op de hoogte gesteld.

Na de melding van de vondst van het lichaam zijn specialisten van het team Forensische Opsporing op het strand van Kijkduin met hun onderzoek begonnen. Zij constateerden dus dat de overleden man inderdaad Marek Matejek is.